Тришаровий десерт з полуницею та шоколадом

  • підготовка:

    30 хвилин

  • приготування:

    15 хвилин

  • загальний час:

    45 хвилин

  • кількість порцій:

    2

Наступає сезон полуниці, а це значить, що з нею можна готувати смачні і корисні десерти.

Сирно-шоколадно-полуничний листковий мус – це чудове частування, яке буквально тане на язиці. А виглядає вона так, ніби було приготовлено справжнім шеф-кухарем!

Інгредієнти:

Для шоколадного шару:

  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. цукру
  • 30 грамів чорного шоколаду (вміст какао не менше 75%)
  • 0,5 склянки молока
  • 0,5 ст. л. кавового лікеру

Для сирного шару:

  • 150 грамів сиру жирністю 9%
  • 2 ст. л. жирних вершків або сметани
  • 1,5 ст. л. цукрової пудри

Для полуничного шару:

  • 1,5 склянки полуниці
  • 2,5 ст. л. цукрової пудри
  • 2 ч. л. крохмалю
  • 1 ст. л. води

Приготування:

1. Розламайте шоколад на шматочки.

2. У сотейник покладіть шоколад, додайте крохмаль, цукор, молоко.

3. На малому вогні доведіть суміш до кипіння – вона повинна загуснути.

4. Влийте лікер, охолодіть, розкладіть в келихи.

5. Сир протріть через сито, змішайте зі сметаною (вершками), цукровою пудрою.

6. Охолодіть і викладіть на шоколадний шар.

7. Ягоди наріжте невеликими шматочками.

8. Покладіть їх в сотейник разом з цукровою пудрою, крохмалем, водою, доведіть до кипіння і дайте покипіти 2 хвилини, періодично помішуючи. Остудіть.

9. Викладіть на сирний шар.

10. Весь десерт охолодіть.

11. Перед подачею прикрасьте ягодами полуниці.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *