Торт «Дамські пальчики»

  • підготовка:

    30 хвилин

  • приготування:

    40 хвилин

  • загальний час:

    70 хвилин

  • кількість порцій:

    8

Приготуйте легкий і надзвичайно смачний десерт для рідних і друзів.

Вам може здатися досить дивним назва цього десерту. Торт отримав його з-за того, що тісто після випічки стає схожим на тонкі і витончені жіночі пальчики.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3/4 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 1/3 ч. л. солі
  • 3/4 склянки молока
  • 70 грамів вершкового масла

Для крему:

  • 1 склянка жирної сметани
  • 4-5 ст. л. цукру

Приготування:

1. Молоко налити в сотейник, додайте сіль і нарізане шматочками масло, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму.

2. Борошно просійте, поступово всипте в молоко, постійно помішуючи.

3. Варіть суміш 1-2 хвилини, не перестаючи помішувати, щоб не було грудок.

4. Дайте отриманої маси злегка охолонути, по одному вбийте яйця, перемішайте. У вас повинна вийти однорідна в’язка маса.

5. З допомогою кондитерського шприца або пакета зі зрізаним куточком отсадите тісто на змащене маслом деко у вигляді тонких трубочок.

6. Поставте деко в розігріту до 180-200 градусів духовку і випікайте до світло-коричневої скоринки.

7. Охолоджену сметану збийте з цукром до отримання пишного крему.

8. Трубочки з однієї вмочайте в крем і викладайте на плоске блюдо гіркою, розташовуючи шари перпендикулярно.

9. Прикрасьте торт натертим шоколадом або кокосовою стружкою.

10. Поставте в холодильник для просочення.

Тісто для торта можна готувати не на молоці, а на воді. А прикрасити торт можна густим вершковим кремом, приготовленим з жирних вершків або сметани, збитих з цукром і згущувачем вершків. Такий крем потрібно відсадити на кожну трубочку, викласти їх гіркою і полити розтопленим шоколадом.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *