Спагетті «Карбонара» з грибами

  • підготовка:

    10 хвилин

  • приготування:

    20 хвилин

  • загальний час:

    30 хвилин

  • кількість порцій:

    2

Вчимося готувати страву італійської кухні – спагеті «Карбонара».

Італійську кухню неможливо уявити без великої різноманітності пасти. Це у нас макарони незаслужено вважаються буденним і не особливо цікавим гарніром. В Італії ж паста практично зведена в культ.

Існують найрізноманітніші рецепти приготування цієї страви. Як доповнення до макаронів використовуються м’ясо, риба і морепродукти. Існує навіть вегетаріанська паста, приготовлена з овочами.

Але для того щоб паста була по-італійськи смачною, потрібно дотримувати деякі правила.

Як вибирати макарони для пасти?

найголовніше – правильно вибрати основу пасти – макарони. Вони повинні бути обов’язково виготовлені з твердих сортів пшениці: такі макарони не розварюються і не завдають особливої шкоди фігурі.

Найчастіше для приготування пасти використовуються спагеті або пенне (ми їх звикли називати «пір’ям»), але теоретично це можуть бути будь-які якісні макарони.

Як варити макарони?

Ми зазвичай варимо макарони до повної готовності, але італійці роблять інакше. Для більшості страв вони варять макарони до ступеня al dente, що в перекладі означає «на зуб». Ця ступінь готовності настає, коли макарони вже практично готові, але всередині вони зберігають свою пружність.

Саме макарони зварені al dente, вважаються найбільш корисними: вони мають більш низький глікемічний індекс, ніж повністю готові.

Чим нижче глікемічний індекс, тим менше продукти харчування впливають на рівень глюкози в крові.

Сьогодні ми з вами навчимося готувати один з традиційних видів італійської пасти – спагеті «Карбонара».

Спагетті «Карбонара» з грибами

Склад:

  • 200 грамів спагетті
  • 180 г копченої грудинки або бекону
  • 1 середня цибулина
  • 100 грамів печериць
  • 2 курячих яйця
  • 40 грамів сиру «Пармезан»
  • 120 мл вершків 10% жирності
  • 20 мл рослинного масла
  • зелень, сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Спагеті відварити в підсоленій воді до готовності al dente.

2. Печериці, грудинку (бекон) і цибулю нарізати соломкою і обсмажити на рослинному маслі до золотистої скоринки.

3. До грибів, м’яса та цибулі додати вершки і зелень, згасити на повільному вогні 2 хвилини.

4. У соус покласти відварені спагетті, акуратно перемішати.

5. Натерти сир на дрібній тертці.

6. Готові спагетті в соусі розкласти по тарілках, посипати тертим сиром і прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *