Простий і смачний яблучно-лимонний пиріг

  • підготовка:

    60 хвилин

  • приготування:

    60 хвилин

  • загальний час:

    120 хвилин

  • кількість порцій:

    8

Незвичайний кисло-солодкий пиріг – прекрасний варіант для чаювання в кінці літа.

Наступає сезон яблук, а це значить, що пора влаштовувати чаювання з смачним і соковитим пирогом. Якщо звичайна шарлотка вам набридла, спечіть пиріг за моїм рецептом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 200 грамів вершкового масла
  • 5 ст. л. крижаної води
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 8 середніх яблук
  • 1/3 склянки цукру
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • цедра лимона
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • масло
  • 1 куряче яйце
  • цукор

Приготування:

1. З’єднайте сипучі компоненти тесту: сіль, цукор і борошно.

2. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і змішайте з сипучими інгредієнтами, ретельно перемішайте.

3. Потроху влийте холодну воду в тісто, перемішуючи виделкою, поки маса не утворює кулю.

4. Покладіть тісто в поліетиленовий пакет або оберніть його харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

5. Яблука очистіть від серцевини, насіння і «хвостиків», наріжте тонкими пластинками.

6. Лимонну цедру натріть на дрібній тертці.

7. Змішайте яблука, цукор, борошно, мускатний горіх, цедру і сік лимона.

8. Дістаньте тісто з холодильника і залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.

9. Розкачайте тісто на присипаному борошном столі, розріжте на 2 частини.

10. Одну частину тіста викладіть в змащену маслом форму, вылепите бортики.

11. На пласт тіста викладіть начинку, поверх нього – кілька шматочків вершкового масла.

12. Накрийте начинку залишилися шматком тіста, защипайте краю.

13. Проколіть пиріг виделкою в декількох місцях, зробіть 7 невеликих надрізів ножем по центру, змастіть поверхню пирога збитим яйцем, потім посипте цукром.

14. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин, поки з отворів не почне витікати сік.

15. Трохи остудіть і подавайте на стіл з молоком або чаєм.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *