Ніжний торт до Дня всіх закоханих

  • підготовка:

    30 хвилин

  • приготування:

    60-90 хвилин

  • загальний час:

    90-120 хвилин

  • кількість порцій:

    4

Продовжуємо придумувати святкове меню. В такий день без солодкого точно не обійтися!

Ми з вами вже вирішили, що на День святого Валентина приготуємо салат з афродизіаками, ароматний жюльєн і приголомшливе м’ясо по-сицилійськи. Справа за малим – вибрати гідне завершення святкової вечері.

Пропонуємо вашій увазі надзвичайно ніжний десерт з меренг.

Торт «Сама ніжність»

Для меренг:

  • 2 яєчних білка
  • неповний склянку цукрової пудри
  • щіпка солі
  • 1 ч. л. лимонного соку або винного оцту
  • 1 ст. л. бурякового соку
  • ванілін на кінчику ножа

Для крему:

  • 1/3 банки згущеного молока
  • 50 грамів вершкового масла

Приготування:

1. Білки збийте з сіллю в міцну піну, додайте ванілін.

2. Не перестаючи збивати, по 1 ст. л. додайте цукрову пудру, потім – лимонний сік (оцет) і буряковий сік.

3. Розігрійте духовку до 150 градусів.

4. На застелений пергаментом деко з допомогою кондитерського шприца отсадите білкову масу у вигляді невеликих конусів.

5. Зменшіть Температуру духовки до 100 градусів і випікайте меренги 1-1,5 години.

6. Приготуйте крем: згущене молоко збийте з маслом.

7. Остудіть меренги і викладіть їх гіркою на блюдо, кожен шар поливаючи кремом.

8. Готовий торт можна прикрасити білим і чорним розтопленим шоколадом, цукерками або декоративними квітами з пастили.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *