Ніжний печінковий торт з морквою і цибулею

  • підготовка:

    15 хвилин

  • приготування:

    30 хвилин

  • загальний час:

    45 хвилин

  • кількість порцій:

    4

Приготуйте просте і смачне святкове блюдо з печінки.

Незважаючи на те, що це блюдо називається тортом, воно не зашкодить вашому здоров’ю. Навпаки, печінка забезпечить організм вітамінами і мінералами, цибулю захистить від простудних захворювань, а морква поліпшить зір.

Крім того, печінковий тортик виходить неймовірно соковитим і ситним. А приготувати його – простіше простого!

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 0,5-0,6 кг курячої печінки
  • неповний склянку молока
  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 4 ст. л. сметани
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • рослинне масло

Для начинки:

  • 3 цибулини
  • 3 моркви
  • 2-3 зубчики часнику
  • майонез
  • зелена цибуля
  • рослинне масло

Приготування:

1. Печінку пропустити через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

2. Додайте яйця, молоко, борошно, сметану, сіль, перець і перемішайте.

3. Випікати на олії печінкові млинці.

4. Приготуйте начинку: цибулини наріжте, моркву натріть на крупній тертці і обсмажте овочі на олії.

5. Часник подрібніть, змішайте з майонезом.

6. Зелену цибулю дрібно наріжте.

7. На печінковий млинець покладіть овочі, зелений лук і полийте майонезом, шари повторіть.

8. Боки і верх торта змастіть майонезом, посипте натертим сиром і прикрасити за бажанням.

В начинку можна додати обсмажені гриби. Печінку краще брати курячу: вона ніжніше.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *