Незвичайне чорничне варення з медом і ромом

  • підготовка:

    40 хвилин

  • приготування:

    1 година

  • загальний час:

    1 година 40 хвилин

Дивний рецепт чорничного варення з багатими і яскравими смаковими відтінками.

У нашій родині обожнюють чорницю – і збирати, і є. Кожен рік ми заготовляємо більше 10 літрів цієї корисної і смачної ягоди. Я сушу чорницю, заморожую і, звичайно, роблю ароматне варення.

За чашкою чаю подруга підказала мені один незвичайний рецепт чорничного варення, який я ще не пробувала. Замість звичного цукру до чорниці додається мед, а ще ром!

Виконана цікавості, я зварила на пробу півлітрову баночку такого варення. І знаєте, воно пішло зі столу в перший же день! Смак дуже приємний і екзотичний.

Хочу розповісти вам, як варити чорничне варення з медом і ромом. Може бути, вам теж сподобається це смакове поєднання.

Інгредієнти:

  • 1 склянку рідкого меду
  • 1 кг чорниці
  • 2 столові ложки будь-якого рома

Приготування:

  1. Перебираємо чорницю і добре промиваємо прохолодною проточною водою.
  2. Відкидаємо ягоду на друшляк або сито, щоб підсушити.
  3. Викладаємо чорницю в ємність – каструлю або миску, де буде варитися варення.
  4. Великою ложкою або товкачем злегка розминаємо ягоду, щоб вона пустила сік (але не перетворилася на кашу!).
  5. Починаємо нагрівати ягоду, постійно помішуючи.
  6. При закипанні зменшуємо вогонь під ємністю.
  7. найвідповідальніший етап: вводимо мед по одній невеликій ложечці, постійно заважаючи варення, щоб воно повільно кипіло і не пригорає.
  8. Після додавання меду варимо суміш 10-15 хвилин.
  9. Знімаємо варення з плити, додаємо ром. Добре розмішуємо і розкладаємо по стерилізованим банкам.
  10. Закатуємо варення металевими кришками і ставимо догори дном.
  11. Прикриваємо тканиною і залишаємо до охолодження.
  12. Прибираємо банки в прохолодне темне місце.

Лікувальний і смачне варення готове!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *