На солодке — трояндочки, рецепт смачних булочок

Якщо до вас на чай прийдуть гості, а у вас в запасі є півгодини, рекомендую вибрати із запропонованих нижче рецептів той, що вам по душі, орієнтуючись на наявність продуктів, наявних у вас на кухні. У тому, що ваші гості будуть приємно здивовані надзвичайно смачним блюдом – гарантую!

Рецепт трояндочок (на дріжджах)

Інгредієнти:

Тісто: 1 склянка молока, 50 г свіжих дріжджів, 3 столові ложки цукру, 2 столові ложки сметани, 3 яйця, 100 г маргарину, 6 склянок борошна.

Начинка: 150 г маргарину, 200 г цукру.

У велику миску налийте один стакан молока кімнатної температури. Розведіть в ньому 50 г свіжих дріжджів. Додайте 3 столові ложки цукру, розмішайте. Після цього додаємо 2 столові ложки сметани, 3 яйця, 100 г розтопленого, але не гарячого маргарину. Насипаємо 6 склянок борошна. Тісто повинне вийти м’яким і пухнастим.

Начинка для трояндочок

Окремо готуємо начинку. В м’який маргарин (150 г) додаємо один стакан цукру, ретельно перемішуємо. Не дуже тонко розкачуємо корж, розмазуємо по ньому приготовлену начинку, згортаємо рулетом і нарізаємо на шматочки по 5 сантиметрів.

Змастіть деко яким-небудь жиром і присипте борошном, щоб булочки не приставали. На окрему тарілку насипте трохи цукру. Перед тим, як викласти трояндочку на деко, вмочуйте її в цукор. Це створить враження ранкової роси на пелюстках і додатково додасть солодощі. Залиште їх підійти хвилин на 20, і випікайте при температурі 190 – 200 градусів близько 15 хвилин до рум’яного кольору.

Сирні булочки -трояндочки

Навіть якщо ви не любите возитися з дріжджовим тістом, цей варіант безпрограшний. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі. При відсутності в будинку дріжджів, можна спекти сирні трояндочки.

Інгредієнти:

Тісто: 2 дитячих сирка по 100 г, 2 жовтки, 200 г маргарину, 2 склянки борошна, сіль.

Начинка: 2 білки, 1 склянка цукру.

Розтерти 2 дитячих солодких сирка по 100 м з двома жовтками. Додати 200 г м’якого маргарину, потім 2 склянки борошна, трохи солі. Все вимісити до однорідності. Тісто розділити на 4 частини для зручності. Для начинки збити 2 білки з однією склянкою цукру.

Кожну частину тіста розкачати, змастити білком, згорнути рулетом і розрізати на шматочки. Випікати 15 хвилин при температурі 180 градусів до готовності.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *