Мідії у вершковому соусі під сиром

  • підготовка:

    30 хвилин

  • приготування:

    10 хвилин

  • загальний час:

    40 хвилин

  • кількість порцій:

    2

Хочеться на море, а до відпустки ще далеко? Приготуйте страву з морепродуктів і уявіть себе в затишному ресторанчику на теплому узбережжі.

Морепродукти не тільки неймовірно смачні, але й неймовірно корисні. Вони багаті білком, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами А, Е і групи В. Крім того, вони здатні заповнити добову потребу організму в таких мікроелементах, як йод, цинк, селен, кальцій, залізо, фосфор і калій.

Якщо раніше морепродукти в будь-який час були доступні лише жителям прибережних регіонів, то зараз їх можна купити в звичайному супермаркеті. А це значить, що потрібно вчитися готувати з них смачні страви. Наприклад, запікати мідії у вершковому соусі під сиром.

Інгредієнти:

  • 500 грамів мідії в мушлях
  • 100 грамів вершкового масла
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • кілька гілочок чебрецю
  • 100 грамів твердого сиру
  • 2 лайма (можна замінити великим лимоном)
  • сіль і білий перець – за смаком

Приготування:

1. Почніть з підготовки мідій. Акуратно гострим ножем відокремте м’ясо від черепашки, відрізавши ніжку на якій воно кріпиться.

2. Ретельно вимийте черепашки з обох сторін. Стежте, щоб не пошкодити тендітні краю. Покладіть їх на рушник підсушитися.

3. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з оливковою до отримання однорідної маси.

4. Видавіть сік з одного лайма або половинки лимона.

5. Дуже дрібно наріжте петрушку, часник пропустіть через часникодавку.

6. Додайте в суміш масел сік лайма, петрушку і часник.

7. Посоліть, поперчіть за смаком і перемішайте.

8. Додайте листочки з гілочки чебрецю. Ще раз перемішайте.

9. Розігрійте духовку до 180 градусів.

10. Розкладіть м’ясо мідій з мушель, щоб воно вільно в них містилося.

11. На кожну мідію покладіть по чайній ложці приготовленої суміші масел.

12. Розподіліть суміш по всій поверхні мідії.

13. Розкладіть мідії на деко так, щоб під час приготування сік не витік: якщо це станеться, страва буде зіпсовано.

14. Натріть сир на дрібній тертці і розкладіть його на мідії.

15. Розкладіть на деку між мідіями залишився чебрець.

16. Поставте в духовку на 8 хвилин. Не залишайте мідії запікатися на більш довгий термін, інакше вони стануть жорсткими і несмачними.

17. Поки мідії запікаються, видавіть сік з решти лайма або половинки лимона.

18. Дістаньте мідії з духовки і дайте їм трохи охолонути, потім збризніть їх лимонним соком.

19. Подавайте на стіл з відварною білим рисом.

Якщо у вас залишилася масляна суміш, поставте її в холодильник. Вона стане чудовим соусом до риби, морепродуктів і м’яса.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *