М’ясо з виноградом – вишукана вечеря на вашому столі

  • підготовка:

    30 хвилин

  • приготування:

    50 хвилин

  • загальний час:

    80 хвилин

  • кількість порцій:

    6

Ми часто готуємо м’ясо з овочами, а чому б не спробувати запекти його з фруктами?

Поєднання солодкого винограду і терпкого м’яса зі спеціями може здатися вам дивним, але як тільки ви спробуєте перший шматочок, то неодмінно оціните тонкий і ніжний смак цієї страви.

Фруктові кислоти, які містяться в ягодах, розщеплюють волокна білка, що робить м’ясо неймовірно соковитим і м’яким. Порадуйте своїх близьких розкішним стравою!

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма свинини без кісток
  • 3 цибулини
  • 0,5 кілограма чорного винограду без кісточок
  • 2 ст. л. цукру
  • 4 гілочки чебрецю
  • 2 гілочки розмарину
  • 4 ст. л. рослинного масла
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

1. Свинину промийте, обсушіть і наріжте порційними шматками.

2. Натріть кожен шматок перцем і обсмажте в глибокому сотейнику в 2 ст. л. розігрітого масла по 6 хвилин з кожного боку.

3. Цибулю подрібніть, обсмажте з виноградом на маслі протягом 4 хвилин.

4. Всипте цукор, готуйте, помішуючи, 30 секунд.

5. М’ясо перекладіть до винограду й цибулі, влийте 2 склянки води, додайте чебрець і розмарин, посоліть, доведіть до кипіння.

6. Накрийте і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 50 хвилин.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *