Красивий десерт – яблука в глазурі
Цей десерт постійно продають на всіляких європейських ярмарках. Один мінус – в глазур для таких яблук часто додають барвники, щоб страва виглядало особливо апетитно. Ми пропонуємо приготувати десерт без додавання барвників.
Зробити таке вишукане блюдо дуже просто. А ще ви можете взяти собі в помічники дітей – вони напевно будуть у захваті!
Ці яблука також називають новорічними. Традиція готувати їх на Різдво і Новий рік прийшла до нас із заходу. Це нехитре і економне в приготуванні ласощі можна піднести дорогій людині в якості подарунка на будь-який з зимових свят. Виглядають вони дуже красиво і апетитно, а які вони смачні! Давайте приготуємо!
Інгредієнти
- 2-3 середніх солодких яблука;
- 0,5 склянки цукру;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 1 столова ложка води;
- 50 г вершкового масла.
Яблука помийте, витріть насухо, в основу (там, де були черешки) застроміть дерев’яні шпажки.
В сковороді змішайте цукор, масло, лимонний сік і воду. Поставте на малий вогонь, повільно нагрівайте, поки не карамелізується цукор.
Коли цукор перетвориться в густий сироп, не вимикаючи вогонь, опустіть в карамель яблука; не вкриті глазур’ю місця полийте ложкою.
Покладіть яблука на тарілку, щоб вони охололи. В цей час їх можна посипати товченими горіхами, вафельної або шоколадною крихтою, кокосовою стружкою, кондитерської посипкою.