Карпаччо з молодого кабачка

  • підготовка:

    10 хвилин

  • приготування:

    15 хвилин

  • загальний час:

    25 хвилин

  • кількість порцій:

    2

Карпаччо – просте і швидке блюдо з кабачків. На його приготування піде не більше 10 хвилин.

Традиційно карпаччо – це страва італійської кухні, що складається з тонко нарізаних шматків сирого м’яса, приправлених маслом, лимонним соком і перцем.

Ця популярна закуска була винайдена у Венеції в середині минулого століття. Свою назву вона отримала в честь знаменитого художника Вітторе Карпаччо. Він писав картини переважно в червоно-білій гамі, що нагадало авторам страви колірну гаму з прожилками м’яса.

З тих пір багато чого змінилося: тепер карпаччо – це не тільки м’ясна закуска, але і блюдо з будь-яких сирих продуктів, нарізаних на тонкі напівпрозорі скибочки. Карпаччо готують з овочів і фруктів, морепродуктів, грибів.

Я пропоную приготувати карпаччо з кабачка. Для цього вам знадобиться молодий овоч з тонкою ніжною шкіркою. Зрілий кабачок для приготування закуски не підійде: його м’якоть занадто жорстка і груба.

Інгредієнти:

  • невеликий молодий кабачок
  • гілочка базиліку
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Приготування:

1. Кабачок ретельно вимийте і наріжте на тонкі смужки з допомогою овочечистки, знімати шкірку не потрібно.

2. Базилік промийте під проточною водою і обірвіть листочки з гілок.

3. В піалі змішайте лимонний сік, оливкова олія, сік і перець.

4. На великому блюді розкладіть смужки кабачка і листя базиліка.

5. Полийте кабачок заправкою і дайте настоятися 15-20 хвилин перед подачею на стіл.

При бажанні можете посипати страву стружкою пармезану або іншого твердого сиру.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *