Італійський соус песто – смачне доповнення до улюблених страв

  • підготовка:

    10 хвилин

  • приготування:

    5 хвилин

  • загальний час:

    15 хвилин

Вчимося готувати традиційний італійський соус, який неймовірно популярний у всьому світі.

Італійці знають толк у смачній їжі. Скільки страв, придуманих у цій країні, здобули любов далеко за її межами! Яскраво-зелений ароматний соус песто не виняток.

Його можна додавати в пасту, поєднувати з м’ясними та рибними стравами – виходить чудово. Але тільки в тому випадку, якщо ви приготували соус будинку, а не купили його в магазині.

Інгредієнти:

  • великий пучок зеленого базиліка
  • 50-70 грамів пармезану
  • 3 середніх зубчики часнику
  • жменя кедрових горішків
  • 100-150 мл оливкової олії

Приготування:

1. Промийте базилік проточною водою, відокремте листя від стебел, обсушити за допомогою паперового рушника.

2. Часник очистіть і наріжте тонкими скибочками. Можна також подрібнити його з допомогою землянки

3. Сир натріть на дрібній тертці.

4. Базилік порізати на великі шматки.

5. Очистіть горішки від шкаралупи.

6. Покладіть половину листя базиліка в чашу блендера.

7. Додайте до зелені пармезан, горішки, часник і 2 ст. л. оливкової олії.

8. Всі компоненти подрібніть в блендері, поступово додаючи решту базилік і оливкове масло.

9. Не потрібно подрібнювати продукти до однорідності, окремі інгредієнти соусу повинні легко розпізнаватися на смак.

Якщо ви перекладіть в соус скляну банку з щільною кришкою і поставте її в холодильник, соус можна зберігати близько тижня. Якщо ж ви заморозити песто, то його термін придатності збільшиться до 1 місяця.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *