Фарширований сочевицею перець – дивно просте і корисне блюдо

  • підготовка:

    40 хвилин

  • приготування:

    60-70 хвилин

  • загальний час:

    100-110 хвилин

  • кількість порцій:

    2

Якщо вам захотілося чогось незвичайного, але смачного, корисного і простого у приготуванні, спробуйте перець, фарширований сочевицею.

Ми вже розповідали, чому варто полюбити сочевицю. Також ми пропонували приготувати з неї теплий салат і апетитний горщик.

Сьогодні ми підібрали для вас рецепт перцю, фаршированого сочевицею. Це блюдо поєднає в собі користь бобових і солодкого перцю. Воно забезпечить організм білками, вітамінами і клітковиною. Крім того, це дуже смачно.

Перець, фарширований сочевицею

Склад:

  • 2 великих стручка солодкого перцю
  • 1 склянку сочевиці
  • 1 склянку курячого бульйону або води
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 8 ст. л. томатної пасти
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. меленого кмину
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • рослинне масло – для смаження

Приготування:

1. Сочевицю замочіть у холодній воді на 30 хвилин.

2. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на сковороді на вершковому маслі 3 хвилини.

3. Подрібніть часник і всипте його до цибулі.

4. Додайте кмин, коріандр і перемішайте.

5. Потім додайте в сковороду сочевицю, томатну пасту, бульйон (воду) і тушкуйте на малому вогні 15-20 хвилин, щоб випарувалася рідина. Посоліть, поперчіть.

6. Поки начинка гаситься, перець помийте і очистіть від насіння.

7. Коли начинка буде готова, заповніть їй перець.

8. Збризніть вміст перцю рослинним маслом, накрийте зрізаною кришкою-верхівкою і поставте запікатися в духовку на 45-50 хвилин.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *