Дивовижно смачний домашній чізкейк з кавовим лікером

  • підготовка:

    1 година

  • приготування:

    1 година 30 хвилин

  • загальний час:

    2 години 30 хвилин + час на охолодження

  • кількість порцій:

    8

За чізкейком зовсім необов’язково йти в ресторан або кафе. Його можна приготувати і вдома!

Приготування смачного чізкейку відніме у вас певну кількість сил і часу. Але, як тільки ви спробуєте таїть у роті десерт, ви зрозумієте, що всі зусилля були виправдані.

Хитрощі, які допоможуть спекти ідеальний чізкейк

  • Ні в якому разі не відкривайте дверцята духовки, поки печете чізкейк. Десерт може провалитися або потріскатися.
  • Коли готуєте чізкейк, уважно слідкуйте за тим, щоб не перепекти його. Для цього дістаньте десерт з духовки, коли його центр ще трохи рідкий. За рахунок залишкового тепла чізкейк доходить до готовності поза духовки.
  • Остигаючи, чізкейк трохи зменшується в розмірах. Щоб він не потріскався, відразу після того, як дістанете його з духовки, проведіть ножем по внутрішній стінці форми, відокремлюючи від неї десерт. Однак форми чізкейк не виймайте до тих пір, поки він повністю не охолоне.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 125 грамів борошна
  • 1,5 ч. л. какао
  • 2,5 ст. л. цукрової пудри
  • щіпка солі
  • 100 грамів охолодженого і 30 г розм’якшеного вершкового масла
  • жовток
  • 0,5 ч. л. розпушувача тесту

Для начинки:

  • 500 грамів вершкового сиру
  • 140 грамів цукру
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 яйця і жовток
  • 2,5 ст. л. розчинної кави
  • 4,5 ст. л. кавового лікеру (наприклад, «Бейліса»)

Приготування:

1. Змастіть дно рознімної форми вершковим маслом.

2. У глибокій мисці змішайте борошно, какао, цукрову пудру, сіль і розпушувач.

3. Додайте жовток, нарізане шматочками вершкове масло, замісити еластичне, м’яке, не липнущее до рук тісто.

4. Сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на годину.

5. З тіста розкачати пласт товщиною 0,3-0,5 див.

6. Наріжте його квадратами, прямокутниками або середнього розміру, перекладіть на деко, застелений пергаментним папером, приберіть в холодильник на 30 хвилин.

7. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте в ній заготовки з тіста 10-15 хвилин.

8. Повністю остудіть їх і подрібніть в крихту.

9. Змішайте з розм’якшеним маслом, викладіть у форму, утрамбуйте. Дно і борти форми оберніть фольгою.

10. Міксером на малій швидкості змішайте вершковий сир з цукром і борошном, додайте яйця, жовток, перемішайте, щоб маса стала однорідною.

11. Влийте лікер, всипте кави, ще раз перемішайте.

12. Розподіліть начинку поверх шоколадної основи.

13. Поставте форму в глибоке деко і налийте гарячу воду до середини форми. Слідкуйте, щоб вода не потрапила на крем.

14. Поставте деко в розігріту до 160 градусів духовку і випікайте на водяній бані 40-60 хвилин.

15. Готовий чізкейк повинен середині злегка злегка тремтіти. Коли він буде остигати, то дійде до готовності і серединка стане щільніше.

16. Дайте страві повністю охолонути, після чого оберніть форму харчовою плівкою і приберіть на ніч у холодильник.

17. Вранці акуратно пройдіться тонким і довгим ножем між стінками форми і основою. Зніміть бортики і перекладіть чізкейк на сервірувальне блюдо.

Приємного апетиту!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *