Домашній фишбургер

  • підготовка:

    3 хв.

  • приготування:

    3 хв.

  • загальний час:

    6 хв.

  • кількість порцій:

    1

Сніданок або перекус, який готується за 5 хвилин.

Фосфор, що міститься в рибі, покращує розумові здібності. Нехай для вас це стане правилом: якщо на роботі чекає напружений день, обов’язково протягом дня «то підживіть» мозок фосфором – візьміть з собою бутерброд з рибою.

Фишбургер по цьому рецепту готується тільки з корисних продуктів:

  1. Цільнозерновий хліб – джерело цинку, який просто необхідний для активної розумової діяльності. Він покращує пам’ять, сприяє концентрації уваги.
  2. Помідори містять лікопін – потужний антиоксидант, який «чистить» клітини мозку від вільних радикалів, що призводять до недоумства. Також до його складу входить мелатонін, стримуючий старіння клітин мозку.
  3. Зелений салат (зокрема, сорту Айсберг) багатий фолієвою кислотою, регулює обмін речовин, роботу нервової системи і мозку.
  4. Рибне філе або котлета (краще з жирних сортів риби) не тільки є джерелом фосфору, який важливий для процесу утворення клітин мозку, але і містить багато ненасичених омега-3 кислот, також необхідних для роботи мозку.

Інгредієнти:

  • пшенична булочка з висівками;
  • рибна котлета;
  • 2 аркуша зеленого салату;
  • помідор.

Приготування:

1. Розріжте булочку, покладіть на її нижню частину лист салату, потім котлету або філе, зверху – помідор, потім – знову лист салату, і закрийте верхньою частиною булочки.2. В залежності від сезону можна варіювати овочеву начинку: замінювати помідор свіжим або маринованим огірочком, морквою по-корейськи, маринованим перцем. А котлету – рибним філе в клярі.

домашній фишбургер

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *