4 способу нестандартно подати пюре

Здавалося б, чого простіше – зварити картоплю, потовкти його в пюре і подати як гарнір або самостійне блюдо. Однак зробити це можна нестандартними способами.

1. Калейдоскоп на тарілці

Пюре розділіть на три рівні частини. В одну додайте дрібно січену петрушку або пюре з шпинату, в іншу – дрібно натерту буряк, в третю – морквяний сік або натерту на дрібній тертці варену моркву.

Пюре – калейдоскоп на тарілці

Розкладіть різнокольорові порції пюре на одній тарілці і подайте гостям.

2. Картопляні трояндочки

На змащений маслом деко кондитерським шприцом або мішок з фігурною насадкою з пюре зробіть гарні трояндочки. Запечіть їх до рум’яної скоринки в духовці і подайте як святкове блюдо.

3. Павутинка

На блюдо викладіть порцію картопляного пюре, розрівняти його ложкою. Кетчупомнамалюйте павутину.

Пюре – павутинка

Пір’я зеленої цибулі наріжте на шість однакових відрізків, зігніть кожен посередині і по краях. На намальовану павутину покладіть цибулю в вигляді павукових лапок, на них – маслину.

Очі зробіть із консервованої кукурудзи (зерно надріжте впоперек, не дорізуючи до кінця, розгорніть половинки) і маленьких шматочків маслини.

4. Веселий клоун

Картопляне пюре розподіліть по тарілці і розрівняйте – це буде обличчя клоуна, зверху розкладіть салат зі свіжої капусти у вигляді копиці волосся.

Пюре – веселий клоун

Очі зробіть з варених перепелиних яєць і шматочків маслин. Щоки і рот – з вареної моркви; бант – із вареної ковбаси і зерен кукурудзи.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *